Groentebuffet voor Pakjesavond
Eten tussen het uitpakken van de cadeautjes door, dan is het pas écht Pakjesavond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de rundergehaktballetjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Leg na 5 min. de falafelballetjes op de andere helft van de bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Bak samen nog 15 min. Kook ondertussen de pompoenstukjes in 5 min. gaar. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes kleiner. Snijd de komkommers in de lengte in kwarten. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Serveer de groenten, balletjes, appel en spreads bij de Zaanlander kaasfondue (zie recept elders op deze website).
Groentebuffet voor Pakjesavond
Eten tussen het uitpakken van de cadeautjes door, dan is het pas écht Pakjesavond.
bijgerecht
null personen
825 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de rundergehaktballetjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Leg na 5 min. de falafelballetjes op de andere helft van de bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Bak samen nog 15 min. Kook ondertussen de pompoenstukjes in 5 min. gaar. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes kleiner. Snijd de komkommers in de lengte in kwarten. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Serveer de groenten, balletjes, appel en spreads bij de Zaanlander kaasfondue (zie recept elders op deze website).
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rundergehaktballetjes
1 el traditionele olijfolie
234 g vega falafel
200 g koelverse pompoenstukjes
200 g koelverse minibloemkool en -broccoli
200 g snoepkomkommers
1 Elstar appel
150 g cherrytomaten
200 g koelverse tzatziki
200 g zoete pompoenhummus
1 kaasfondue
Dit heb je nodig
bakpapier