Tempehbacon met gebakken ei en tomatenjam
bewaar
bewaar

Tempehbacon met gebakken ei en tomatenjam

Ontbijten met tempeh? Als je het bakt als bacon, hoor je sowieso niemand meer klagen.

35 min. bereiden / 2 uur wachten

pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de tempeh in zo dun mogelijke plakken en leg naast elkaar in de ovenschaal. Doe 4/5 van de sojasaus, 4/5 van de basterdsuiker, de ciderazijn, ⅔ van de tabasco, de gerookte-paprikapoeder en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken en neem de pan van het vuur. Giet het mengsel over de tempeh en laat minimaal 2 uur marineren.

Schil ondertussen de gember. Snijd de gember en knoflook fijn en de tomaten in parten. Doe in een steelpan, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 15 min. zachtjes koken. Voeg de rest van de sojasaus, de rest van de suiker en de rest van de tabasco toe en laat nog 1 min. pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempeh 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de pan, maar laat 1 el zitten. Bak hierin een spiegelei per persoon. Serveer de tempehbacon met de gebakken eieren en tomatenjam.

combinatietipWil je een veganistisch ontbijt? Vervang elk spiegelei door een halve avocado. Besprenkel deze met 1 tl extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip Je kunt de tempehbacon 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast. De tomatenjam kun je 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een schone pot in de koelkast.
combinatietip Lekker met toast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tempehbacon met gebakken ei en tomatenjam

Ontbijten met tempeh? Als je het bakt als bacon, hoor je sowieso niemand meer klagen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig