Zigeunerschnitzels met stamppotje
Wie maak je niet blij met een schnitzel?
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten. Kook de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Snipper ondertussen een kwart van de uien en snijd de rest van de uien in halve ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de uiringen in 20 min. goudbruin.
Voeg 300 ml kookvocht van de aardappelen, de bouillontablet, bloem en paprikapoeder toe. Laat in 2 min. al roerend inkoken tot een jus. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Stamp de aardappelen samen met 100 ml kookvocht en de rest van de boter in de pan tot een grove puree. Voeg de paprika en gesnipperde ui toe, schep om en verwarm het geheel nog 3 min. op laag vuur. Houd warm met de deksel op de pan.
Bak de schnitzels in de olie in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Serveer het stamppotje met de schnitzel en de jus apart.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Zigeunerschnitzels met stamppotje
Wie maak je niet blij met een schnitzel?
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten. Kook de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Snipper ondertussen een kwart van de uien en snijd de rest van de uien in halve ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de uiringen in 20 min. goudbruin.
Voeg 300 ml kookvocht van de aardappelen, de bouillontablet, bloem en paprikapoeder toe. Laat in 2 min. al roerend inkoken tot een jus. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Stamp de aardappelen samen met 100 ml kookvocht en de rest van de boter in de pan tot een grove puree. Voeg de paprika en gesnipperde ui toe, schep om en verwarm het geheel nog 3 min. op laag vuur. Houd warm met de deksel op de pan.
Bak de schnitzels in de olie in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Serveer het stamppotje met de schnitzel en de jus apart.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
4 uien
50 g ongezouten roomboter
½ runderbouillontablet
½ el tarwebloem
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 zak paprikamix
4 zigeunerschnitzels
3 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
pureestamper