Gevulde courgette uit de oven met riso
Lekker is echt niet moeilijk. Met de riso maak je een heerlijke vulling geïnspireerd op pasta carbonara.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng ene ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de riso en eventueel wat zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Was ondertussen de courgettes. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt ondertussen de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met de garde tot een dikke saus. Neem de pan van het vuur.
Schep het spek, courgettevruchtvlees, de riso en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de uitgeholde courgettes en bak in 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Verdeel de courgettes over de borden en serveer.
Gevulde courgette uit de oven met riso
Lekker is echt niet moeilijk. Met de riso maak je een heerlijke vulling geïnspireerd op pasta carbonara.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng ene ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de riso en eventueel wat zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Was ondertussen de courgettes. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt ondertussen de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met de garde tot een dikke saus. Neem de pan van het vuur.
Schep het spek, courgettevruchtvlees, de riso en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de uitgeholde courgettes en bak in 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Verdeel de courgettes over de borden en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g riso pasta
4 courgette
200 g biologische spekreepjes
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
250 ml halfvolle melk
150 g geraspte kaas voor ovengratin
Dit heb je nodig
stuk bakpapier of aluminiumfolie (à 40 x 30 cm)
garde