Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
Weer eens wat anders dan een sateetje: een gehaktspies met Mediterrane kruiden en spek.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water. Dit voorkomt dat de prikkers snel verbranden op de barbecue.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng de komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het katenspek fijn. Meng samen met de Mediterrane kruiden door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 2 porties per persoon en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen rondom met de olie. Gril de spiesen in ca. 8 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tzatziki.
Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
Weer eens wat anders dan een sateetje: een gehaktspies met Mediterrane kruiden en spek.
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water. Dit voorkomt dat de prikkers snel verbranden op de barbecue.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng de komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het katenspek fijn. Meng samen met de Mediterrane kruiden door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 2 porties per persoon en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen rondom met de olie. Gril de spiesen in ca. 8 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tzatziki.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
1 knoflook
4 plakken katenspek
2 el mediterrane kruiden
300 g half-om-halfgehakt
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
sateprikkers
barbecue