Watermelon cooler
Barbecue zonder een lekker zomers drankje om mee te proosten? Dat kan niet!
Aan de slag
Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit als de suiker is opgelost. Snijd de watermeloen in parten en snijd het vruchtvlees van de schil. Doe het vruchtvlees in een hoge kom en voeg de suikersiroop toe. Pureer glad met de staafmixer. Doe de meloenpuree in een diepvriesbak en laat minimaal 6 uur bevriezen. Roer na 90 min. door met een vork en herhaal daarna elke 30 min. Verdeel de watermeloengranita over hoge glazen en vul aan met het bier.
Watermelon cooler
Barbecue zonder een lekker zomers drankje om mee te proosten? Dat kan niet!
null personen
135 kcal
15 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit als de suiker is opgelost. Snijd de watermeloen in parten en snijd het vruchtvlees van de schil. Doe het vruchtvlees in een hoge kom en voeg de suikersiroop toe. Pureer glad met de staafmixer. Doe de meloenpuree in een diepvriesbak en laat minimaal 6 uur bevriezen. Roer na 90 min. door met een vork en herhaal daarna elke 30 min. Verdeel de watermeloengranita over hoge glazen en vul aan met het bier.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g kristalsuiker
100 ml water
1 mini-watermeloen
3½ l IPA bier
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter