Bloody mary granita
Fan van de bloody mary? Probeer dan eens deze zomerse variant uit de vriezer.
Aan de slag
Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Meng het tomatensap met de tabasco, worcestershiresauce, het citroensap en selderiezout. Roer door, zodat het zout oplost. Schenk het mengsel in een diepvriesbak en zet 2½ uur in de vriezer. Roer elke 30 min. door met een vork.
Snijd ondertussen de andere citroenhelft in schijfjes en de bleekselderijstengel in een stuk per persoon van 10 cm. Schep de granita in whiskyglazen. Verdeel de wodka erover en voeg naar smaak eventueel extra tabasco toe. Garneer met een stengeltje bleekselderij en een schijfje citroen.
Bloody mary granita
Fan van de bloody mary? Probeer dan eens deze zomerse variant uit de vriezer.
null personen
105 kcal
5 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Meng het tomatensap met de tabasco, worcestershiresauce, het citroensap en selderiezout. Roer door, zodat het zout oplost. Schenk het mengsel in een diepvriesbak en zet 2½ uur in de vriezer. Roer elke 30 min. door met een vork.
Snijd ondertussen de andere citroenhelft in schijfjes en de bleekselderijstengel in een stuk per persoon van 10 cm. Schep de granita in whiskyglazen. Verdeel de wodka erover en voeg naar smaak eventueel extra tabasco toe. Garneer met een stengeltje bleekselderij en een schijfje citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
600 ml tomatensap
1 tl tabasco habanero sauce
2 tl worcestershiresauce
½ tl gemalen selderiezout
1 stengel bleekselderij
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
whiskyglazen