Glutenvrije spaghetti met courgette, kip en pancetta van Elize Vis
Glutenvrij eten wordt een feestje met deze rijkgevulde pasta.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schaaf de courgette in dunne linten. Scheur de pancetta in stukjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen op hoog vuur de pancetta in 3 min. krokant. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de laatste 30 sec. de knoflook toe en fruit mee. Voeg de kipblokjes toe en bak in 3 min. goudbruin. Breng royaal op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de gepelde tomaten en tijm toe en en laat 2 min. al roerend op middelhoog vuur sudderen. Voeg de courgette toe en laat nog 3 min. sudderen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd ⅔ van de basilicumblaadjes fijn. Roer het basilicum en de mascarpone door de saus. Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de saus erop. Garneer met de pancetta en pijnboompitten, schaaf of rasp de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rest van het basilicum.
Glutenvrije spaghetti met courgette, kip en pancetta van Elize Vis
Glutenvrij eten wordt een feestje met deze rijkgevulde pasta.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schaaf de courgette in dunne linten. Scheur de pancetta in stukjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen op hoog vuur de pancetta in 3 min. krokant. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de laatste 30 sec. de knoflook toe en fruit mee. Voeg de kipblokjes toe en bak in 3 min. goudbruin. Breng royaal op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de gepelde tomaten en tijm toe en en laat 2 min. al roerend op middelhoog vuur sudderen. Voeg de courgette toe en laat nog 3 min. sudderen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd ⅔ van de basilicumblaadjes fijn. Roer het basilicum en de mascarpone door de saus. Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de saus erop. Garneer met de pancetta en pijnboompitten, schaaf of rasp de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
1 courgette
80 g pancetta
300 g glutenvrije spaghetti
300 g scharrelkipdijfiletblokjes
400 g gepelde tomaten in blik
1 tl gedroogde tijm
40 g pijnboompitten
15 g verse basilicum
2 el mascarpone
40 g Parmigiano Reggiano