Hollandse rodevruchtencoupe
Een toetje met niet alleen de kleuren van de Nederlandse vlag, maar ook met de Hollandse blauwe bes.
Aan de slag
Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap (per 6 personen) en ⅓ van de kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is. Verdeel de blauwe bessen over de glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.
Hollandse rodevruchtencoupe
Een toetje met niet alleen de kleuren van de Nederlandse vlag, maar ook met de Hollandse blauwe bes.
nagerecht
null personen
170 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap (per 6 personen) en ⅓ van de kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is. Verdeel de blauwe bessen over de glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 perssinaasappel
250 g verse frambozen
1½ el kristalsuiker
150 g blauwe bessen
125 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
250 g volle kwark