Bouillonstoof van savooiekool met kabeljauw
De savooiekool is een echte wintergroente en uitermate geschikt voor in een stamppot. Wat wil je nog meer op een koude dag?
Aan de slag
Snijd de krieltjes in stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet af. Haal ondertussen de bladeren van de kool en was ze. Snijd in reepjes. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de kool, bouillontablet, laurier en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Bestrooi ondertussen de kabeljauw met peper en eventueel zout en leg de laatste 8 min. tussen de kool.
Snijd ondertussen de worst in plakjes en de selderij fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de worst 4 min. op middelhoog vuur knapperig. Neem de vis uit de pan en verdeel in 4 stukken. Meng de aardappelen en ²/³ van de selderij door de kool. Verdeel over 4 kommen en serveer met de vis, worst en de rest van de selderij.
Bouillonstoof van savooiekool met kabeljauw
De savooiekool is een echte wintergroente en uitermate geschikt voor in een stamppot. Wat wil je nog meer op een koude dag?
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de krieltjes in stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet af. Haal ondertussen de bladeren van de kool en was ze. Snijd in reepjes. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de kool, bouillontablet, laurier en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Bestrooi ondertussen de kabeljauw met peper en eventueel zout en leg de laatste 8 min. tussen de kool.
Snijd ondertussen de worst in plakjes en de selderij fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de worst 4 min. op middelhoog vuur knapperig. Neem de vis uit de pan en verdeel in 4 stukken. Meng de aardappelen en ²/³ van de selderij door de kool. Verdeel over 4 kommen en serveer met de vis, worst en de rest van de selderij.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
1 kg groene savooiekool
2 uien
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 kippenbouillontablet
1 tl gemalen laurier
500 ml water
260 g verse kabeljauwfilets
120 g boerenmetworsten
20 g selderij
Dit heb je nodig
soeppan