Snert
Koude dag? Dat vraagt om snert! Gloeiend heet én met worst is-ie het allerlekkerst.
Aan de slag
Doe het water samen met de spliterwten, de karbonaden en het zout in een grote (soep)pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag als het water kookt en schep gedurende 30 min. met een schuimspaan het schuim er regelmatig af.
Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en snijd die in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snipper de uien. Was de prei en snijd in ringen. Doe alle groenten en de aardappel in de pan. Voeg de laurier toe en laat de soep ca. 1½ uur zachtjes koken. Roer regelmatig. De soep is goed als de spliterwten zijn stuk gekookt. Breng op smaak met peper en zout.
Neem de karbonaden uit de soep. Verwijder bot en vet en snijd het vlees in kleine stukjes. Doe terug in de soep. Verwijder de laurier. Snijd de bladselderij fijn en de worst in plakjes. Voeg toe aan de soep en verwarm 2 min.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Snert
Koude dag? Dat vraagt om snert! Gloeiend heet én met worst is-ie het allerlekkerst.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
45 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Doe het water samen met de spliterwten, de karbonaden en het zout in een grote (soep)pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag als het water kookt en schep gedurende 30 min. met een schuimspaan het schuim er regelmatig af.
Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en snijd die in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snipper de uien. Was de prei en snijd in ringen. Doe alle groenten en de aardappel in de pan. Voeg de laurier toe en laat de soep ca. 1½ uur zachtjes koken. Roer regelmatig. De soep is goed als de spliterwten zijn stuk gekookt. Breng op smaak met peper en zout.
Neem de karbonaden uit de soep. Verwijder bot en vet en snijd het vlees in kleine stukjes. Doe terug in de soep. Verwijder de laurier. Snijd de bladselderij fijn en de worst in plakjes. Voeg toe aan de soep en verwarm 2 min.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 l water
500 g spliterwten
400 g schouderkarbonades
1 el zout
400 g knolselderij
3 vastkokende aardappelen
300 g winterpeen
2 uien
2 preien
2 gedroogde laurierblaadjes
40 g bladselderij
250 g op beukenhout gerookte rookworst
Dit heb je nodig
schuimspaan