Pasta-ovenschotel met runderballetjes en romige ricotta
Pasta is al lekker, maar misschien wel nóg lekkerder uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de penne en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Snijd de bladselderij fijn. Doe het gehakt met de helft van de sjalot, de helft van de bladselderij, de ricotta, peper en eventueel zout in een kom. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot.
Verhit 2/3 van de olie in de braadpan en bak de balletjes in 5 min. rondom aan. Neem ze met de schuimspaan uit de pan en leg op een schaal.
Was de preien en snijd in ringen van een ½ cm dik. Was de paprika’s, halveer en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en fruit de rest van de sjalot 1 min. Voeg de prei en paprika toe en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Giet de pasta af en meng samen met de gehaktballetjes door de saus. Verdeel de pasta over de ovenschaal en verdeel de rest van de ricotta erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Garneer met de rest van de selderij.
Pasta-ovenschotel met runderballetjes en romige ricotta
Pasta is al lekker, maar misschien wel nóg lekkerder uit de oven.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de penne en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Snijd de bladselderij fijn. Doe het gehakt met de helft van de sjalot, de helft van de bladselderij, de ricotta, peper en eventueel zout in een kom. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot.
Verhit 2/3 van de olie in de braadpan en bak de balletjes in 5 min. rondom aan. Neem ze met de schuimspaan uit de pan en leg op een schaal.
Was de preien en snijd in ringen van een ½ cm dik. Was de paprika’s, halveer en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en fruit de rest van de sjalot 1 min. Voeg de prei en paprika toe en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Giet de pasta af en meng samen met de gehaktballetjes door de saus. Verdeel de pasta over de ovenschaal en verdeel de rest van de ricotta erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Garneer met de rest van de selderij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
3 sjalotten
20 g bladselderij
300 g mager rundergehakt
250 g ricotta
3 el traditionele olijfolie
2 preien
2 rode paprika's
400 g tomatenblokjes