Kalkoenfricandeau met gepofte-knoflooksaus
De saus van gepofte knoflook is heerlijk bij de malse kalkoenfricandeau.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de fricandeau in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur uit en blus af met 2/3 van de vermout. Leg de fricandeau in de ovenschaal en schenk het bakvet eroverheen. Snijd een ½ cm van de bovenkant van de bol knoflook zodat de teentjes bloot komen te liggen. Leg de bol bij het vlees in de schaal. Pel de sjalotten, halveer ze en leg er ook bij.
Steek de thermometer in het midden van het vlees. Bak de fricandeau in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 70 °C heeft bereikt. Dit duurt ca. 50 min. Neem uit de oven, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Duw ondertussen de tenen knoflook uit de bol en doe in een hoge beker. Voeg de sjalotten toe, samen met de slagroom en de rest van de vermout. Pureer tot saus, verwarm op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Snijd de selderij fijn en roer door de saus. Snijd de kalkoenfricandeau in plakken en serveer met de saus.
Kalkoenfricandeau met gepofte-knoflooksaus
De saus van gepofte knoflook is heerlijk bij de malse kalkoenfricandeau.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de fricandeau in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur uit en blus af met 2/3 van de vermout. Leg de fricandeau in de ovenschaal en schenk het bakvet eroverheen. Snijd een ½ cm van de bovenkant van de bol knoflook zodat de teentjes bloot komen te liggen. Leg de bol bij het vlees in de schaal. Pel de sjalotten, halveer ze en leg er ook bij.
Steek de thermometer in het midden van het vlees. Bak de fricandeau in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 70 °C heeft bereikt. Dit duurt ca. 50 min. Neem uit de oven, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Duw ondertussen de tenen knoflook uit de bol en doe in een hoge beker. Voeg de sjalotten toe, samen met de slagroom en de rest van de vermout. Pureer tot saus, verwarm op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Snijd de selderij fijn en roer door de saus. Snijd de kalkoenfricandeau in plakken en serveer met de saus.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kalkoenfricandeau
2 el traditionele olijfolie
75 ml witte vermout
1 bol knoflook
3 sjalotten
125 ml verse slagroom
10 g bladselderij
Dit heb je nodig
langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm
vleesthermometer