Plaatpizza met salami en tomaatjes
Met plakjes pizzadeeg en maar een paar ingrediënten, gebakken op de bakplaat. Hoe makkelijk - en lekker - kan het zijn?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in blokjes en laat uitlekken in een vergiet. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en bewaar beide. Laat de paprika uitlekken en doe samen met de steeltjes van het basilicum in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de plakjes pizzadeeg met wat overlap over een met bakpapier beklede bakplaat en druk aan zodat het een geheel wordt. Verdeel de paprikasaus over het deeg en laat de randen vrij. Verdeel de mozzarella over de pizza en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Halveer de tomaatjes en verdeel over de pizza. Snijd de salami en de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel over de pizza.
Plaatpizza met salami en tomaatjes
Met plakjes pizzadeeg en maar een paar ingrediënten, gebakken op de bakplaat. Hoe makkelijk - en lekker - kan het zijn?
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in blokjes en laat uitlekken in een vergiet. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en bewaar beide. Laat de paprika uitlekken en doe samen met de steeltjes van het basilicum in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de plakjes pizzadeeg met wat overlap over een met bakpapier beklede bakplaat en druk aan zodat het een geheel wordt. Verdeel de paprikasaus over het deeg en laat de randen vrij. Verdeel de mozzarella over de pizza en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Halveer de tomaatjes en verdeel over de pizza. Snijd de salami en de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel over de pizza.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g mozzarella
15 g verse basilicum
295 g gegrilde rode paprika's in pot
8 plakjes diepvries Italiaans pizzadeeg met olijfolie
350 g snoepgroente tomatenmix
150 g salami
Dit heb je nodig
vergiet
staafmixer met hoge beker
staafmixer met beker
bakpapier