Toum (Libanese knoflooksaus)
Knoflooksaus hoort bij de barbecue of gourmet, zeker als er zo'n lekker exotisch smaakje aan zit.
Aan de slag
Doe de knoflook, de helft van het citroensap en het zout in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg het eiwit toe en mix weer met de staafmixer. Doe in een dun straaltje de arachideolie erbij en mix. Voeg tijdens het mixen de rest van het citroensap toe. Voeg dan de rest van de olie in een dun straaltje toe. Meng het ijskoude water erdoor en mix tot een romige saus.
Toum (Libanese knoflooksaus)
Knoflooksaus hoort bij de barbecue of gourmet, zeker als er zo'n lekker exotisch smaakje aan zit.
bijgerecht
null personen
460 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de knoflook, de helft van het citroensap en het zout in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg het eiwit toe en mix weer met de staafmixer. Doe in een dun straaltje de arachideolie erbij en mix. Voeg tijdens het mixen de rest van het citroensap toe. Voeg dan de rest van de olie in een dun straaltje toe. Meng het ijskoude water erdoor en mix tot een romige saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tenen knoflook
50 ml citroensap
½ tl zout
30 ml Two Chicks eiwitten
200 ml arachideolie
1 el ijskoud water
Dit heb je nodig
staafmixer met beker