Pannenkoeken van hüttenkäse
Ontbijten met pannenkoeken en fruit: lekker en verantwoord.
Aan de slag
Meng de hüttenkäse, bloem en eieren in een kom tot een samenhangend geheel. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Maak 2 pannenkoekjes per persoon. Schep per keer maximaal 4 hoopjes beslag in de pan en bak 3 min. met de deksel op de pan of afgedekt met aluminiumfolie op laag vuur. Keer om. Bak de pannenkoekjes zonder deksel op de pan nog 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Maak zo zoveel pannenkoekjes als je nodig hebt.
Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de pannenkoekjes, aardbeien en yoghurt over de borden en besprenkel met de honing.
Pannenkoeken van hüttenkäse
Ontbijten met pannenkoeken en fruit: lekker en verantwoord.
null personen
455 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Meng de hüttenkäse, bloem en eieren in een kom tot een samenhangend geheel. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Maak 2 pannenkoekjes per persoon. Schep per keer maximaal 4 hoopjes beslag in de pan en bak 3 min. met de deksel op de pan of afgedekt met aluminiumfolie op laag vuur. Keer om. Bak de pannenkoekjes zonder deksel op de pan nog 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Maak zo zoveel pannenkoekjes als je nodig hebt.
Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de pannenkoekjes, aardbeien en yoghurt over de borden en besprenkel met de honing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse hüttenkäse kaas
100 g tarwebloem
2 middelgrote eieren
2 el arachideolie
250 g verse aardbeien
170 g Griekse yoghurt
4 el bloemenhoning