Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)
In Israël koop je deze gevulde pita op iedere hoek van de straat. Nu gewoon uit je eigen keuken!
40 min. bereiden / 5 min. oventijd / 30 min. wachten
15 ingrediënten
Aan de slag
Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en doe met de mango, komijn en chiliflakes in een steelpan. Verwarm 10 min. tot de mango zacht is. Breng op smaak met zout. Snijd de koriander fijn en roer erdoor. Laat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 2½ cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. staan. Dep droog met keukenpapier. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de aubergine in delen in 8 min. bruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de komkommers in blokjes. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de komkommer toe aan de tomaat. Breng de salade op smaak met het sap van de citroen, de olijfolie, peper en eventueel zout. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en bestrijk elke pita aan de binnenkant met 1 el tahina. Vul elk broodje met aubergine, nog een beetje tahina, partjes ei en de mangosaus. Serveer met de salade.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)
In Israël koop je deze gevulde pita op iedere hoek van de straat. Nu gewoon uit je eigen keuken!
null personen
800 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
5 min. oventijd
Aan de slag
Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en doe met de mango, komijn en chiliflakes in een steelpan. Verwarm 10 min. tot de mango zacht is. Breng op smaak met zout. Snijd de koriander fijn en roer erdoor. Laat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 2½ cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. staan. Dep droog met keukenpapier. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de aubergine in delen in 8 min. bruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de komkommers in blokjes. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de komkommer toe aan de tomaat. Breng de salade op smaak met het sap van de citroen, de olijfolie, peper en eventueel zout. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en bestrijk elke pita aan de binnenkant met 1 el tahina. Vul elk broodje met aubergine, nog een beetje tahina, partjes ei en de mangosaus. Serveer met de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 eetrijpe mango
1 teen knoflook
3 tl komijnzaad
1 tl chiliflakes
6 takjes verse koriander
2 aubergines
4 middelgrote eieren
300 ml zonnebloemolie
2 tomaten
4 snoepkomkommers
10 g verse platte peterselie
½ citroen
2 el traditionele olijfolie
4 pitabroodjes
200 g tahina
Dit heb je nodig
keukenpapier