Pittige olijfolie
Spice it up! Zelfgemaakte olijfolie, lekker om je vlees of pizza pittig te maken.
Aan de slag
Verwarm extra vierge olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Halveer de rode peper in de lengte en laat de steel eraan zitten. Voeg toe.
Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg samen met de chilivlokken toe. Verwarm op laag vuur (niet koken) en giet terug in de fles of in een weckpot en laat 2 uur staan. Daarna wordt de smaak intenser.
Pittige olijfolie
Spice it up! Zelfgemaakte olijfolie, lekker om je vlees of pizza pittig te maken.
bijgerecht
null porties
135 kcal
10 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verwarm extra vierge olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Halveer de rode peper in de lengte en laat de steel eraan zitten. Voeg toe.
Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg samen met de chilivlokken toe. Verwarm op laag vuur (niet koken) en giet terug in de fles of in een weckpot en laat 2 uur staan. Daarna wordt de smaak intenser.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml extra vierge olijfolie
1 stuk rode peper
4 tenen knoflook
1 tl chilivlokken