Eggs Rothko
bewaar
bewaar

Eggs Rothko

Dit broodje ei - een kunstwerkje op zich - is door restaurant Egg in New York vernoemd naar schilder Mark Rothko.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd van het brood per persoon 1 snee van 1.5 cm dik. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de helft van de peper in dunne ringen en de rest fijn. Meng de boter met de fijngesneden rode peper en de gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper.

Steek met een glas of kopje van 7 cm doorsnee uit het midden van elke snee brood een rondje (dit rondje gebruik je niet). Bestrijk het brood aan beide kanten voorzichtig met de boter. Verhit per 2 sneetjes brood een koekenpan zonder olie of boter. Bak het brood op middelhoog vuur aan één kant in 3 min. krokant en keer om.

Breek de eieren boven de rondjes in het brood en doe de deksel op de pan(nen) of dek af met aluminiumfolie. Bak de eieren op laag vuur in 6 min. gaar. Neem het brood met ei uit de pan en verdeel over de borden. Knip met een schaar de bieslook erboven en garneer met de ringetjes rode peper.

bereidingstipMaak je dit ontbijtgerecht voor meer dan 2 personen en wil je tegelijk aan tafel? Bak de broodjes ei dan in meerdere koekenpannen tegelijk.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eggs Rothko

Dit broodje ei - een kunstwerkje op zich - is door restaurant Egg in New York vernoemd naar schilder Mark Rothko.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig