Volkorenpenne met varkenshaasreepjes, wortel en salie
Avondje Italiaans: volkorenpasta met lichte roomsaus, perfect!
Aan de slag
Doe de wortels in een pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de varkenshaas overlangs in de lengte. Bestrijk met de mosterd en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de penne in 10 min. beetgaar. Giet af.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en roerbak de groene kool met prei en peen met 1 teen knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de pan van het vuur en laat staan tot gebruik.
Giet de wortels af en doe met het citroenrasp, 1 el citroensap, de rice cuisine, salie en de rest van de knoflook in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de pasta met de wortel-saliesaus en verdeel over de borden. Snijd het vlees in reepjes en serveer samen met de groenten bij de pasta. Garneer met de pompoenpitten en de plakjes citroen.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Volkorenpenne met varkenshaasreepjes, wortel en salie
Avondje Italiaans: volkorenpasta met lichte roomsaus, perfect!
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de wortels in een pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de varkenshaas overlangs in de lengte. Bestrijk met de mosterd en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de penne in 10 min. beetgaar. Giet af.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en roerbak de groene kool met prei en peen met 1 teen knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de pan van het vuur en laat staan tot gebruik.
Giet de wortels af en doe met het citroenrasp, 1 el citroensap, de rice cuisine, salie en de rest van de knoflook in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de pasta met de wortel-saliesaus en verdeel over de borden. Snijd het vlees in reepjes en serveer samen met de groenten bij de pasta. Garneer met de pompoenpitten en de plakjes citroen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g geschrapte worteltjes
1 citroen
2 tenen knoflook
100 g pompoenpitten
500 g varkenshaas
2 el Franse mosterd
4 el (olijf)olie
300 g volkorenpenne
400 g groene kool met prei en peen
250 ml rice cuisine
1 el gedroogde salie
Dit heb je nodig
staafmixer