Roomyoghurt met bosvruchten
Zelf nieuwe yoghurt maken van oude yoghurt. Het kost even tijd, maar het resultaat is het wachten meer dan waard!
Aan de slag
Doe de melk en slagroom in een pan en verwarm op laag vuur tot 40 °C. Houd de temperatuur nauwkeurig in de gaten met de thermometer. Neem van het vuur als de juiste temperatuur is bereikt en roer de yoghurt erdoor.
Verpak de pan met de deksel erop in een (oud) dekbed of slaapzak en laat 8 uur staan. Het mengsel zal dan langzaam afkoelen, waardoor de bacteriën de tijd krijgen om de melk en slagroom te fermenteren en om te zetten in yoghurt.
Laat het fruit ontdooien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de honing door de yoghurt en verdeel over 4 kommen. Schep er de bessen, frambozen en amandelen op.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Roomyoghurt met bosvruchten
Zelf nieuwe yoghurt maken van oude yoghurt. Het kost even tijd, maar het resultaat is het wachten meer dan waard!
nagerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Doe de melk en slagroom in een pan en verwarm op laag vuur tot 40 °C. Houd de temperatuur nauwkeurig in de gaten met de thermometer. Neem van het vuur als de juiste temperatuur is bereikt en roer de yoghurt erdoor.
Verpak de pan met de deksel erop in een (oud) dekbed of slaapzak en laat 8 uur staan. Het mengsel zal dan langzaam afkoelen, waardoor de bacteriën de tijd krijgen om de melk en slagroom te fermenteren en om te zetten in yoghurt.
Laat het fruit ontdooien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de honing door de yoghurt en verdeel over 4 kommen. Schep er de bessen, frambozen en amandelen op.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml volle melk
250 ml verse slagroom
1 el milde yoghurt
250 g diepvries blauwe bes en framboos
40 g blanke amandelen
4 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
vleesthermometer