Salade van veldsla, peer en ham
Lekker licht lunchgerecht. Makkelijk mee te nemen en zo klaar bovendien!
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.
Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel elk stukje peer in een ½ plakje ham. Laat de flageolets uitlekken en meng met de veldsla en rauwkost radijs.
Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham. Klop de rest van het citroensap met het citroenrasp, de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Salade van veldsla, peer en ham
Lekker licht lunchgerecht. Makkelijk mee te nemen en zo klaar bovendien!
null personen
220 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.
Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel elk stukje peer in een ½ plakje ham. Laat de flageolets uitlekken en meng met de veldsla en rauwkost radijs.
Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham. Klop de rest van het citroensap met het citroenrasp, de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
2 Conference peren
100 g coburgerham
400 g flageolets
75 g veldsla
150 g rauwkost radijsmix
3 el extra vierge olijfolie