Havermoutpap met banaan en walnoot
Onze oma's wisten al wat goed voor ons was: havermoutpap! Deze keer met honing, banaan en walnoot.
Aan de slag
Verwarm de melk in een pan. Roer regelmatig. Voeg als de melk tegen de kook aan is al roerend de havermout en een mespunt zout toe. Draai het vuur laag en laat al roerend 5 min. indikken. Zet het vuur uit en roer de helft van de honing erdoor.
Pel ondertussen de bananen en snijd in plakjes. Breek de walnoten in stukjes. Verdeel de pap over 4 diepe borden of kommen. Verdeel de plakjes banaan en walnoten erover. Besprenkel met de rest van de honing.
Havermoutpap met banaan en walnoot
Onze oma's wisten al wat goed voor ons was: havermoutpap! Deze keer met honing, banaan en walnoot.
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de melk in een pan. Roer regelmatig. Voeg als de melk tegen de kook aan is al roerend de havermout en een mespunt zout toe. Draai het vuur laag en laat al roerend 5 min. indikken. Zet het vuur uit en roer de helft van de honing erdoor.
Pel ondertussen de bananen en snijd in plakjes. Breek de walnoten in stukjes. Verdeel de pap over 4 diepe borden of kommen. Verdeel de plakjes banaan en walnoten erover. Besprenkel met de rest van de honing.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 ml halfvolle melk
200 g havermout
4 el vloeibare honing
2 bananen
100 g ongebrande walnoten