Varkenshaas met rijst en mango
In een exotische bui? Dit Zuid-Amerikaans gerecht met fruit en bonen doet lekker zonnig aan, en staat ook nog eens zó op tafel.
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. gaar en giet af. Doe terug in de pan, doe de deksel erop en laat staan tot gebruik.
Meng ondertussen 2 el olie met 2 el Jamaican jerk en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 10 min. goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de salsa. Snijd de koriander fijn. Snijd de mango in kleinere blokjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes en mango met de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika met de rest van de Jamaican jerk en eventueel zout 3 min. op hoog vuur. Spoel de bonen af en laat goed uitlekken. Neem de pan van het vuur en meng de paprika met de bonen en de rest van de koriander door de rijst.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Varkenshaas met rijst en mango
In een exotische bui? Dit Zuid-Amerikaans gerecht met fruit en bonen doet lekker zonnig aan, en staat ook nog eens zó op tafel.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. gaar en giet af. Doe terug in de pan, doe de deksel erop en laat staan tot gebruik.
Meng ondertussen 2 el olie met 2 el Jamaican jerk en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 10 min. goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de salsa. Snijd de koriander fijn. Snijd de mango in kleinere blokjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes en mango met de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika met de rest van de Jamaican jerk en eventueel zout 3 min. op hoog vuur. Spoel de bonen af en laat goed uitlekken. Neem de pan van het vuur en meng de paprika met de bonen en de rest van de koriander door de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
162½ g gele rijst
3 el arachideolie
3 el Jamaican jerk specerijenmengeling
500 g scharrelvarkenshaas
15 g verse koriander
175 g mangosalade
1 tomaat
1 puntpaprikamix
400 g zwarte bonen
Dit heb je nodig
grillpan