Reuben sandwich pastrami
Voor liefhebbers van een rijkgevulde sandwich met pastrami en gesmolten kaas. Superlunch!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng het karwijzaad erdoor.
Snijd het kapje van het brood. Snijd per persoon 2 sneetjes van 1½ cm dik. Bestrijk per persoon 1 sneetje brood met 2 el sladressing. Bedek de niet-besmeerde sneetjes brood achtereenvolgens met helft van de pastrami, de zuurkool, kaas en de rest van de pastrami. Dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden.
Bestrijk de onder- en bovenkant van elke sandwich met de boter. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sandwiches in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Halveer de sandwiches en serveer met de cornichons.
Reuben sandwich pastrami
Voor liefhebbers van een rijkgevulde sandwich met pastrami en gesmolten kaas. Superlunch!
null personen
620 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng het karwijzaad erdoor.
Snijd het kapje van het brood. Snijd per persoon 2 sneetjes van 1½ cm dik. Bestrijk per persoon 1 sneetje brood met 2 el sladressing. Bedek de niet-besmeerde sneetjes brood achtereenvolgens met helft van de pastrami, de zuurkool, kaas en de rest van de pastrami. Dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden.
Bestrijk de onder- en bovenkant van elke sandwich met de boter. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sandwiches in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Halveer de sandwiches en serveer met de cornichons.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tl karwijzaad
100 g milde wijnzuurkool
1 AH Liefde & Passie volkorenbrood
8 el Thousand Islands sladressing
200 g runderpastrami
100 g geraspte Zwitserse gruyere 45+
4 el ongezouten roomboter
100 g cornichons
Dit heb je nodig
grillpan