Duivenborstfilet met kruidenrisotto en zoete sherryjus
bewaar
bewaar

Duivenborstfilet met kruidenrisotto en zoete sherryjus

Met kerst extra uitpakken? Verras je gasten met duivenborstfilet met sherryjus.

35 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalot fijn. Verhit 1/3 van de de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot 2 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee. Verhit ondertussen in een andere pan de fond met het water. Voeg de hete fond beetje bij beetje toe aan de risotto. Voeg pas een nieuwe scheut toe als de vorige is opgenomen. Kook de risotto in ca 20 min. gaar.

Ris ondertussen de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Houd een paar blaadjes oregano achter. Snijd de rest fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Zet het vuur uit als de risotto gaar is. Voeg de fijngesneden kruiden, de Parmezaanse kaas en 1/3 van de boter toe. Doe de deksel op de pan en laat staan tot gebruik.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de duivenborstfilets 3 min. op hoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Schenk ondertussen de sherry in de pan bij het achtergebleven bakvet. Laat 3 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Roer de risotto nog een keer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Snijd de duivenfilets in plakjes en leg op elk bord een filet op de risotto. Schenk de sherryjus erover en leg de achtergehouden kruiden erop.

combinatietipLekker met extra Parmezaanse kaas.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Duivenborstfilet met kruidenrisotto en zoete sherryjus

Met kerst extra uitpakken? Verras je gasten met duivenborstfilet met sherryjus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig