Kastanje-chocoladedessert
Dit bijzondere dessert (met kastanje!) maakt van 'koffie toe' een smakelijk koffietoetje.
Aan de slag
Mix de kastanjepuree, mascarpone en espresso met een mixer tot een gladde massa.
Klop in een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf. Meng met een spatel de helft van de slagroom voorzichtig door de kastanjemascarpone. Meng daarna voorzichtig de rest erdoor.
Snijd de cake in plakken, verkruimel over de bodem van 8 glazen en besprenkel deze met de rum. Hak de chocolade grof en verdeel over de cake. Verdeel de kastanje-koffiemousse erover. Garneer met een chocoladehulstblaadje.
Kastanje-chocoladedessert
Dit bijzondere dessert (met kastanje!) maakt van 'koffie toe' een smakelijk koffietoetje.
nagerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Mix de kastanjepuree, mascarpone en espresso met een mixer tot een gladde massa.
Klop in een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf. Meng met een spatel de helft van de slagroom voorzichtig door de kastanjemascarpone. Meng daarna voorzichtig de rest erdoor.
Snijd de cake in plakken, verkruimel over de bodem van 8 glazen en besprenkel deze met de rum. Hak de chocolade grof en verdeel over de cake. Verdeel de kastanje-koffiemousse erover. Garneer met een chocoladehulstblaadje.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g kastanjepuree
250 g mascarpone
1 espressostick
250 ml verse slagroom
4 el poedersuiker
225 g chocoladecake
4 el bruine rum
50 g chocolade noir noisette 72%
8 chocoladehulstblaadjes wit
Dit heb je nodig
mixer