Zelfgemaakte amandelmelk
Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!
Aan de slag
Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.
Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.
Zelfgemaakte amandelmelk
Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!
null personen
270 kcal
5 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.
Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g ongebrande amandelen
700 ml kraanwater
Dit heb je nodig
zeef