Aziatische roerbak met varkenssaté
Een klassieker die nooit, maar dan ook echt nooit gaat vervelen. En binnen een kwartier op tafel!
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroenten 8 min. Breng ondertussen het vlees op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Meng ondertussen de pindakaas, honing, sojasaus en het limoensap met het water in een steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en verwarm nog 4 min. Voeg de saus toe aan het vlees en schep om. Schep de mie door de groente en bak nog 1 min. mee. Serveer de mie met de saté in pindasaus.
Aziatische roerbak met varkenssaté
Een klassieker die nooit, maar dan ook echt nooit gaat vervelen. En binnen een kwartier op tafel!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
13 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroenten 8 min. Breng ondertussen het vlees op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Meng ondertussen de pindakaas, honing, sojasaus en het limoensap met het water in een steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en verwarm nog 4 min. Voeg de saus toe aan het vlees en schep om. Schep de mie door de groente en bak nog 1 min. mee. Serveer de mie met de saté in pindasaus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fijne mienestjes
2 el arachideolie
800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
350 g nasi-bamivlees
5 el pindakaas met stukjes noot
½ el vloeibare honing
1 tl sojasaus
1 el limoensap
150 ml water