Provençaalse kip met groene groenten en krieltjes
Kip op z'n Frans, met smaken uit de Provence. En dat gewoon uit je eigen oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges en snijbonen in schuine stukken van 4 cm. Doe de kip met de asperges en snijbonen in de braadzak van het zakje braadstomen en strooi de kruidenmix erbij. Schud de zak, zodat de kruidenmix goed wordt verdeeld.
Sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg in de ovenschaal. Zet de schaal onder in de oven en bak de kip en groenten in ca. 25 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de dille fijn. Schep samen om. Breng op smaak met peper en serveer erbij.
Prik met een scherp mes een gat in de braadzak om de hete lucht vrij te laten. Let op: deze lucht is zeer heet! Verwijder de zak en serveer de kip en groenten met de krieltjes.
Provençaalse kip met groene groenten en krieltjes
Kip op z'n Frans, met smaken uit de Provence. En dat gewoon uit je eigen oven.
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges en snijbonen in schuine stukken van 4 cm. Doe de kip met de asperges en snijbonen in de braadzak van het zakje braadstomen en strooi de kruidenmix erbij. Schud de zak, zodat de kruidenmix goed wordt verdeeld.
Sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg in de ovenschaal. Zet de schaal onder in de oven en bak de kip en groenten in ca. 25 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de dille fijn. Schep samen om. Breng op smaak met peper en serveer erbij.
Prik met een scherp mes een gat in de braadzak om de hete lucht vrij te laten. Let op: deze lucht is zeer heet! Verwijder de zak en serveer de kip en groenten met de krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g verse groene asperges
200 g verse snijbonen
300 g kipfilethaasjes
1 zakje braadstomen kip Provençaal
3 el arachideolie
800 g krieltjes
250 g cherrytomaten
15 g verse dille
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)