Quesadilla’s met worst en zoete aardappel
Wist je dat zoete aardappel oorspronkelijk uit Mexico komt?
Aan de slag
Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de chorizo in een hapjespan 5 min. op laag vuur uit. Schep regelmatig om. Voeg de ui en aardappel toe en schep om. Voeg het water toe en kook 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Halveer de groene peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de kaas. Voeg de peper toe aan het aardappel-chorizomengsel en neem van het vuur. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes van ½ cm breed.
Bestrijk de helft van de wraps met een flinke lepel zoeteaardappelpuree. Verdeel de plakjes worst erover en bestrooi met de kaas. Leg voor de quesadilla’s de rest van de wraps erop.
Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de overige 2 quesadilla’s op dezelfde wijze.
Quesadilla's met worst en zoete aardappel
Instructievideo - 03:50 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Quesadilla’s met worst en zoete aardappel
Wist je dat zoete aardappel oorspronkelijk uit Mexico komt?
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de chorizo in een hapjespan 5 min. op laag vuur uit. Schep regelmatig om. Voeg de ui en aardappel toe en schep om. Voeg het water toe en kook 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Halveer de groene peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de kaas. Voeg de peper toe aan het aardappel-chorizomengsel en neem van het vuur. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes van ½ cm breed.
Bestrijk de helft van de wraps met een flinke lepel zoeteaardappelpuree. Verdeel de plakjes worst erover en bestrooi met de kaas. Leg voor de quesadilla’s de rest van de wraps erop.
Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de overige 2 quesadilla’s op dezelfde wijze.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g chorizoworst
1 ui
400 g zoete aardappelen
150 ml kraanwater
1 verse groene peper
150 g oude kaas
2 el arachideolie
300 g verse Catalaanse braadworsten
8 meergranen tortillawraps
Dit heb je nodig
staafmixer