Kip met gebakken aardappelschijfjes en salade
De kip is kruidig, de salade fris: een goed duo.
Aan de slag
Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel ze in de papyrusvellen uit het zakje Mediterrane kruiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 15 min. gaar. Keer halverwege.
Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de romatomaten in kwarten en het basilicum in reepjes. Meng met de rauwkost, balsamicoazijn en 2 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken aardappeltjes en kip.
Kip met gebakken aardappelschijfjes en salade
De kip is kruidig, de salade fris: een goed duo.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel ze in de papyrusvellen uit het zakje Mediterrane kruiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 15 min. gaar. Keer halverwege.
Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de romatomaten in kwarten en het basilicum in reepjes. Meng met de rauwkost, balsamicoazijn en 2 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken aardappeltjes en kip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilets
23½ g Mals en Kruidig Mediterrane kruiden
4 el traditionele olijfolie
900 g aardappelschijfjes
450 g romatomaten
15 g verse basilicum
150 g rauwkost met rucola
2 el balsamicoazijn