Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
Zelf brood maken geeft zo veel voldoening! Geen uren rijzen en kneden, maar al na 15 minuten de oven in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de kaas en snijd de olijven in ringetjes. Doe het bakmeel, de yoghurt, het zeezout, de bakpoeder en de helft van de olijven met het citroenrasp en de helft van de kaas in een kom. Bestuif je handen met wat bakmeel en kneed het deeg tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg met de deegroller op een vel bakpapier uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik. Leg de lap met het bakpapier op een bakplaat, bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de olijven en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Bestrooi met de rest van het zeezout en besprenkel met de olie.
Olijvenbrood met truffelolie en Parmezaan
Instructievideo - 01:48 min.
Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
Zelf brood maken geeft zo veel voldoening! Geen uren rijzen en kneden, maar al na 15 minuten de oven in.
null personen
270 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de kaas en snijd de olijven in ringetjes. Doe het bakmeel, de yoghurt, het zeezout, de bakpoeder en de helft van de olijven met het citroenrasp en de helft van de kaas in een kom. Bestuif je handen met wat bakmeel en kneed het deeg tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg met de deegroller op een vel bakpapier uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik. Leg de lap met het bakpapier op een bakplaat, bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de olijven en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Bestrooi met de rest van het zeezout en besprenkel met de olie.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
100 g Parmigiano Reggiano
100 g Kalamata-olijven zonder pit
350 g zelfrijzend bakmeel
300 ml Bulgaarse yoghurt
1½ tl zeezout
1 tl bakpoeder
1 el olijfolie truffelaroma
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier