Paddenstoelenlasagne
Als het dan herfst is, willen we dat ook proeven. Met aardse paddenstoelen en stevige blauwaderkaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden, tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en breng de bechamelsaus op smaak met peper, eventueel zout en de nootmuskaat.
Halveer ondertussen de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen uit de paddenstoelenmix. Houd de kruiden van de paddenstoelenmix apart. Schep alle paddenstoelen om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de paddenstoelen in 3 delen steeds 2 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Snijd de bloemkool fijn en de gorgonzola in stukjes. Meng de fijngesneden kruiden en knoflook met de paddenstoelen.
Vet de ovenschaal in en bedek de bodem van de ovenschaal met wat bechamelsaus. Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, ½ van de bloemkool, ⅓ van de paddenstoelen, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de gorgonzola. Maak zo nog een laag en dek af met lasagnebladen. Schep de rest van de bechamelsaus op de lasagnebladen en verdeel de rest van de paddenstoelen en gorgonzola erover. Zet de lasagne in het midden van de oven en bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Paddenstoelenlasagne
Instructievideo - 03:14 min.
Paddenstoelenlasagne
Als het dan herfst is, willen we dat ook proeven. Met aardse paddenstoelen en stevige blauwaderkaas.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden, tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en breng de bechamelsaus op smaak met peper, eventueel zout en de nootmuskaat.
Halveer ondertussen de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen uit de paddenstoelenmix. Houd de kruiden van de paddenstoelenmix apart. Schep alle paddenstoelen om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de paddenstoelen in 3 delen steeds 2 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Snijd de bloemkool fijn en de gorgonzola in stukjes. Meng de fijngesneden kruiden en knoflook met de paddenstoelen.
Vet de ovenschaal in en bedek de bodem van de ovenschaal met wat bechamelsaus. Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, ½ van de bloemkool, ⅓ van de paddenstoelen, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de gorgonzola. Maak zo nog een laag en dek af met lasagnebladen. Schep de rest van de bechamelsaus op de lasagnebladen en verdeel de rest van de paddenstoelen en gorgonzola erover. Zet de lasagne in het midden van de oven en bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 tl gemalen nootmuskaat
250 g kastanjechampignons
400 g paddenstoelen voor pasta
4 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
1 kleine bloemkool
200 g gorgonzola blauwaderkaas 48+
250 g verse lasagnebladen
Dit heb je nodig
grillpan
ovenschaal (30 x 20 cm)