Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof
Lekker hartig door het spek, lekker zoet door het met basterdsuiker gekaramelliseerde witlof.
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de knolselderij in het achtergebleven bakvet in de koekenpan op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Meng de rest van de olie met de basterdsuiker en bestrijk hier het lof mee. Verhit een koekenpan en bak het lof 10 min. zodat het karamelliseert. Keer regelmatig.
Snijd de bieslook fijn. Doe met de knolselderij en het witlof in een kom, verkruimel het spek erboven en meng met de bieslook.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof
Lekker hartig door het spek, lekker zoet door het met basterdsuiker gekaramelliseerde witlof.
bijgerecht
null personen
235 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de knolselderij in het achtergebleven bakvet in de koekenpan op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Meng de rest van de olie met de basterdsuiker en bestrijk hier het lof mee. Verhit een koekenpan en bak het lof 10 min. zodat het karamelliseert. Keer regelmatig.
Snijd de bieslook fijn. Doe met de knolselderij en het witlof in een kom, verkruimel het spek erboven en meng met de bieslook.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
100 g ontbijtspek
500 g knolselderij
300 g witlof
1 el donkere basterdsuiker
25 g verse bieslook