Zuurkoolstamppot met appel en rookworst
De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op hoog vuur. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en zuurkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk toe en eventueel wat kookvocht toe. Schep de appel met de boter erbij en serveer met de rookworst.
Zuurkoolstamppot met appel en rookworst
De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op hoog vuur. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en zuurkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk toe en eventueel wat kookvocht toe. Schep de appel met de boter erbij en serveer met de rookworst.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappelen
500 g Gelderse rookworsten
500 g zuurkool
2 elstar-appels
40 g ongezouten roomboter
150 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper