Gehaktbrood met zuurkool & puree
Verrassende combi: Italiaans gehaktbrood met Hollandse aardappelpuree en zuurkool.
Aan de slag
Laat de zuurkool uitlekken en stoof met de wijn en boter in een pan met deksel 40 min.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los. Verkruimel de beschuiten en snipper de uien. Meng de eieren, beschuit, ui, het zout en de Italiaanse kruiden met het gehakt. Vorm van het gehakt een ‘broodje’ en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kruiden en zet ca. 30 min. in de oven. Schild de aardappelen en kook in ca. 20 min. gaar.
Laat de zuurkool uitlekken, maar vang het vocht op. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng het vocht van de zuurkool erdoor. Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de puree met de zuurkool en een plak gehaktbrood.
Gehaktbrood met zuurkool & puree
Verrassende combi: Italiaans gehaktbrood met Hollandse aardappelpuree en zuurkool.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
45 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Laat de zuurkool uitlekken en stoof met de wijn en boter in een pan met deksel 40 min.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los. Verkruimel de beschuiten en snipper de uien. Meng de eieren, beschuit, ui, het zout en de Italiaanse kruiden met het gehakt. Vorm van het gehakt een ‘broodje’ en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kruiden en zet ca. 30 min. in de oven. Schild de aardappelen en kook in ca. 20 min. gaar.
Laat de zuurkool uitlekken, maar vang het vocht op. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng het vocht van de zuurkool erdoor. Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de puree met de zuurkool en een plak gehaktbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zuurkool
250 ml witte wijn
50 g ongezouten roomboter
2 rondeeleieren
2 volkoren beschuiten
2 uien
1 tl zout
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g half-om-halfgehakt
1 kg iets kruimige aardappelen
Dit heb je nodig
bakpapier