Gehaktbrood met zuurkool & puree
bewaar
bewaar

Gehaktbrood met zuurkool & puree

Verrassende combi: Italiaans gehaktbrood met Hollandse aardappelpuree en zuurkool.

45 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Laat de zuurkool uitlekken en stoof met de wijn en boter in een pan met deksel 40 min.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los. Verkruimel de beschuiten en snipper de uien. Meng de eieren, beschuit, ui, het zout en de Italiaanse kruiden met het gehakt. Vorm van het gehakt een ‘broodje’ en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kruiden en zet ca. 30 min. in de oven. Schild de aardappelen en kook in ca. 20 min. gaar.

Laat de zuurkool uitlekken, maar vang het vocht op. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng het vocht van de zuurkool erdoor. Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de puree met de zuurkool en een plak gehaktbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehaktbrood met zuurkool & puree

Verrassende combi: Italiaans gehaktbrood met Hollandse aardappelpuree en zuurkool.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig