Boerenkoolstamppot met rode paprika
Fleur de basic boerenkoolstamppot op met rode paprika.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak, met de deksel op de pan 10 min. Verdeel nu de boerenkool over de aardappelen en kook alles in 10 min. gaar.
Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Pers de knoflook erboven. Voeg de paprika toe en bak 5 min. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de melk. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg de warme melk toe. Serveer de stamppot met het paprikamengsel en de worst.
Boerenkoolstamppot met rode paprika
Fleur de basic boerenkoolstamppot op met rode paprika.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak, met de deksel op de pan 10 min. Verdeel nu de boerenkool over de aardappelen en kook alles in 10 min. gaar.
Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Pers de knoflook erboven. Voeg de paprika toe en bak 5 min. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de melk. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg de warme melk toe. Serveer de stamppot met het paprikamengsel en de worst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg iets kruimige aardappelen
600 g diepvries boerenkool
1 ui
2 rode paprika's
2 el vloeibare margarine
2 tenen knoflook
250 g boeren scharrelrookworsten
200 ml halfvolle melk