Hollandse groentesoep met visballetjes
Slanke soep met veel groenten en visballetjes in plaats van gehaktballetjes. Licht verteerbaar, dus perfect voor als je nog gaat sporten.
Aan de slag
Snijd de vis in stukken. Doe de vis met de pesto in de keukenmachine en maal fijn. Doe de vis met pesto in een kom en meng de maizena en croutonmix erdoor. Draai er met natte handen soepballetjes van.
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook 2 min.
Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Voeg samen met de visballetjes en soepgroente toe aan de bouillon. Laat 6 min. zachtjes koken totdat de balletjes gaar en de groenten beetgaar zijn. Lekker met stevig vloerbrood.
Hollandse groentesoep met visballetjes
Slanke soep met veel groenten en visballetjes in plaats van gehaktballetjes. Licht verteerbaar, dus perfect voor als je nog gaat sporten.
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de vis in stukken. Doe de vis met de pesto in de keukenmachine en maal fijn. Doe de vis met pesto in een kom en meng de maizena en croutonmix erdoor. Draai er met natte handen soepballetjes van.
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook 2 min.
Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Voeg samen met de visballetjes en soepgroente toe aan de bouillon. Laat 6 min. zachtjes koken totdat de balletjes gaar en de groenten beetgaar zijn. Lekker met stevig vloerbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse scholfilets
1 el groene pesto in potje
1 el maizena
30 g mini salade croutonmix zontomaat/olijf
1½ l kraanwater
3 kippenbouillontabletten
150 g krulvermicelli
1 kleine bloemkool
350 g verse boerensoepgroenten
Dit heb je nodig
keukenmachine