Prei-visragout met salade
Feestelijk gerecht op een doordeweekse dag: net zo makkelijk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet tijdens het voorverwarmen de pasteibakjes ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op hoog vuur. Schenk de melk erbij en voeg al roerend de sausmix toe. Breng al roerend aan de kook en laat de ragout 5 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm, halveer de tomaten en snijd de komkommer in dunne plakjes.
Voeg na 4 min. kooktijd de zalmblokjes toe aan de ragout. Laat de ragout nog 1 min. zachtjes koken tot hij de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Meng de sla, tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de ragout over de pasteibakjes en serveer met de salade.
Prei-visragout met salade
Feestelijk gerecht op een doordeweekse dag: net zo makkelijk.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet tijdens het voorverwarmen de pasteibakjes ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op hoog vuur. Schenk de melk erbij en voeg al roerend de sausmix toe. Breng al roerend aan de kook en laat de ragout 5 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm, halveer de tomaten en snijd de komkommer in dunne plakjes.
Voeg na 4 min. kooktijd de zalmblokjes toe aan de ragout. Laat de ragout nog 1 min. zachtjes koken tot hij de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Meng de sla, tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de ragout over de pasteibakjes en serveer met de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 pasteibakjes
2 el traditionele olijfolie
300 g gesneden prei
500 ml volle melk
50 g besciamella sausmix
300 g verse zalmfilets
250 g cherrytomaten
½ komkommer
100 g botersla
3 el sladressing naturel