Appelmoes maken
Zelfgemaakte appelmoes is het allerlekkerst. Je kunt het overal bij eten.
Aan de slag
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes. Pers de citroen uit. Doe de appelstukjes in een grote pan. Voeg het water, 1 el citroensap (per 4 personen), de suiker en kaneel toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Zet de deksel schuin om de pan en laat 15 min. koken. Roer regelmatig door.
Pureer de appelmoes voor een gladde moes fijn met de staafmixer.
Hoe maak je appelmoes?
Instructievideo - 02:56 min.
Appelmoes maken
Zelfgemaakte appelmoes is het allerlekkerst. Je kunt het overal bij eten.
bijgerecht
null personen
125 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes. Pers de citroen uit. Doe de appelstukjes in een grote pan. Voeg het water, 1 el citroensap (per 4 personen), de suiker en kaneel toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Zet de deksel schuin om de pan en laat 15 min. koken. Roer regelmatig door.
Pureer de appelmoes voor een gladde moes fijn met de staafmixer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg goudrenet-appel
½ citroen
100 ml kraanwater
1 el kristalsuiker
1 tl kaneel
Dit heb je nodig
staafmixer