Abrikozentaart
Aan de slag
Abrikozen laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 1 theelepel schil eraf raspen. Taartvorm dik invetten en bestrooien met 25 gram Canderel. Abrikozen met bolle kant naar beneden tegen elkaar aan in vorm leggen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bloem zeven. In kom boter, 1/2 theelepel zout en rest van Canderel met mixer tot romige massa kloppen. Eieren er een voor een doorkloppen. Bloem en citroenschil er luchtig doorheen spatelen. Beslag op abrikozen scheppen. Taart in 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart iets laten afkoelen en omkeren op schaal. Serveren met crème fraîche.
Abrikozentaart
nagerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Abrikozen laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 1 theelepel schil eraf raspen. Taartvorm dik invetten en bestrooien met 25 gram Canderel. Abrikozen met bolle kant naar beneden tegen elkaar aan in vorm leggen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bloem zeven. In kom boter, 1/2 theelepel zout en rest van Canderel met mixer tot romige massa kloppen. Eieren er een voor een doorkloppen. Bloem en citroenschil er luchtig doorheen spatelen. Beslag op abrikozen scheppen. Taart in 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart iets laten afkoelen en omkeren op schaal. Serveren met crème fraîche.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 blikken halve abrikozen in nectar
1 citroen
200 g zachte roomboter
125 g culinaire
200 g bloem
4 eieren (M)
1 bekertje crème fraîche
Dit heb je nodig
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)