Groene lentesalade met avocadodressing
Voorjaar op je bord! Met wat brood erbij maak je er een hoofdgerecht van.
Aan de slag
Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakken van ca. 1 cm dik. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.
Breek de onderkant van de asperges en snijd ze in 3 stukken. Breng een pan water aan de kook en kook ze met de tuinerwten 4 min. Giet de groenten af en spoel af met koud water. Doe bij de courgette.
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Pureer met de staafmixer het vruchtvlees met het sap van de limoen, de tabasco, yoghurt, de peterselie, het water en zout tot een dik vloeibare dressing. Schep de helft van de dressing over de salade. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salade. Bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart erbij.
Groene lentesalade met avocadodressing
Instructievideo - 03:41 min.
Groene lentesalade met avocadodressing
Voorjaar op je bord! Met wat brood erbij maak je er een hoofdgerecht van.
bijgerecht
null personen
290 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakken van ca. 1 cm dik. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.
Breek de onderkant van de asperges en snijd ze in 3 stukken. Breng een pan water aan de kook en kook ze met de tuinerwten 4 min. Giet de groenten af en spoel af met koud water. Doe bij de courgette.
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Pureer met de staafmixer het vruchtvlees met het sap van de limoen, de tabasco, yoghurt, de peterselie, het water en zout tot een dik vloeibare dressing. Schep de helft van de dressing over de salade. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salade. Bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
350 g verse groene asperges
250 g diepvries tuinerwten
1 avocado
½ limoen
1 tl tabasco
50 ml milde halfvolle yoghurt
20 g verse platte peterselie
50 ml kraanwater
125 g buffelmozzarella
Dit heb je nodig
wok