Gemarineerde zalm en botersla
Dankzij de picadillokruiden en de jalapeñopepers is deze zalm een goed pittig visje.
20 min. bereiden / 10 min. oventijd / 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de olie en picadillospecerijen met de helft van het limoensap en van het -rasp. Bestrijk de zalm rondom met de marinade en laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Meng de rest van het limoensap en -rasp met de yoghurt en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de jalapeñopeper fijn. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Schaaf de komkommer in de lengte in repen en meng met de sla en jalapeñopeper.
Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca.10 min. in het midden van de oven. Verwarm de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de zalm met de yoghurtdressing, sla en tortilla’s.
Marineren
Instructievideo - 00:40 min.
Gemarineerde zalm en botersla
Dankzij de picadillokruiden en de jalapeñopepers is deze zalm een goed pittig visje.
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de olie en picadillospecerijen met de helft van het limoensap en van het -rasp. Bestrijk de zalm rondom met de marinade en laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Meng de rest van het limoensap en -rasp met de yoghurt en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de jalapeñopeper fijn. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Schaaf de komkommer in de lengte in repen en meng met de sla en jalapeñopeper.
Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca.10 min. in het midden van de oven. Verwarm de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de zalm met de yoghurtdressing, sla en tortilla’s.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
3 el traditionele olijfolie
1 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
700 g verse zalmfilets
200 ml Griekse yoghurt
1 el mierikswortel in pot
1 el verse jalapeñopeper
1 komkommer
100 g botersla
8 meergranen tortillawraps
Dit heb je nodig
bakkwast
bakpapier