Rijstgerecht met basilicumroomsaus
Door de courgette en prei kort te bakken, blijven ze knapperig.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot en snijd de courgettes in blokjes van 1 x 1 cm. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 min. Bak de courgette en prei 5 min. mee.
Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Voeg de helft van het basilicum, de zalm en peper toe aan de saus.
Schep de rijst op de borden. Verdeel het courgette-preimengsel en daarna de zalm in roomsaus erover. Bestrooi met de rest van het basilicum.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Rijstgerecht met basilicumroomsaus
Door de courgette en prei kort te bakken, blijven ze knapperig.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot en snijd de courgettes in blokjes van 1 x 1 cm. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 min. Bak de courgette en prei 5 min. mee.
Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Voeg de helft van het basilicum, de zalm en peper toe aan de saus.
Schep de rijst op de borden. Verdeel het courgette-preimengsel en daarna de zalm in roomsaus erover. Bestrooi met de rest van het basilicum.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
2 sjalotten
2 courgettes
1 prei
2 el traditionele olijfolie
1 zakje basilicum-roomsaus
15 g verse basilicum
150 g gerookte zalmblokjes