Cupcakes met zwarte kersen
Hét perfecte toetje voor elke gelegenheid: cakejes met een hart van zacht fruit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop met een mixer (of in een keukenmachine) de boter met de suiker zacht. Klop er een voor een de eieren en op het laatst de kwark door. Zeef het bakmeel erboven en mix tot een glad beslag.
Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en schep het beslag erin. Schep een lepeltje confiture in het midden van elke cupcake.
Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker. Serveer ze lauwwarm met een bol vanille-ijs.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Cupcakes met zwarte kersen
Hét perfecte toetje voor elke gelegenheid: cakejes met een hart van zacht fruit.
nagerecht
null porties
205 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop met een mixer (of in een keukenmachine) de boter met de suiker zacht. Klop er een voor een de eieren en op het laatst de kwark door. Zeef het bakmeel erboven en mix tot een glad beslag.
Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en schep het beslag erin. Schep een lepeltje confiture in het midden van elke cupcake.
Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker. Serveer ze lauwwarm met een bol vanille-ijs.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
125 g kristalsuiker
2 middelgrote eieren
50 g smulkwark vanille
150 g zelfrijzend bakmeel
3 el zwarte kersen confiture
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
papieren cakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes (Ø 5-6 cm)