Rachel Khoo's tarte tatin met wortel
bewaar
bewaar

Rachel Khoo's tarte tatin met wortel

Bijzonder: een tarte tatin met groente. Lekker zoet door de gebakken wortels.

30 min. bereiden / 35 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de wortels als ze een dikke schil hebben, of was ze anders goed en dep ze droog. Smelt de boter in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen de wortels en tijm toe.

Bak ze ongeveer 15 minuten; keer de wortels regelmatig, zodat ze aan alle kanten bruinen. Neem de pan van het vuur en roer het zout, de honing en azijn erdoor. Leg de wortels op de bodem van de taartvorm.

Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 mm. Snijd hier een schijf uit die net iets groter is dan de taartvorm. Leg deze op de wortels en stop de randen in. Snijd een klein kruis in het midden (om de stoom tijdens het bakproces te laten ontsnappen). Bak de taart 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg gerezen en goudbruin is.

Leg een groot bord op de vorm en draai de tarte tatin voorzichtig om op het bord. Serveer hem warm.

algemeenBron: Mijn Franse keuken, Rachel Khoo
serveertipLekker met een groene salade.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rachel Khoo's tarte tatin met wortel

Bijzonder: een tarte tatin met groente. Lekker zoet door de gebakken wortels.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig