Gadogado met gebakken tofu
Indonesisch groentegerecht met pittige tofu en lekker veel pindasaus.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in repen van 2 cm breed. Kook de bonen in 8 min. beetgaar in water met zout. Voeg na 3 min. de worteltjes toe en na 5 min. de spitskool. Giet af.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer ze. Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 min. op hoog vuur krokant.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het vuur. Schep de gadogado op een schaal, verdeel de eieren erover en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de satésaus.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Gadogado met gebakken tofu
Indonesisch groentegerecht met pittige tofu en lekker veel pindasaus.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in repen van 2 cm breed. Kook de bonen in 8 min. beetgaar in water met zout. Voeg na 3 min. de worteltjes toe en na 5 min. de spitskool. Giet af.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer ze. Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 min. op hoog vuur krokant.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het vuur. Schep de gadogado op een schaal, verdeel de eieren erover en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de satésaus.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse sperziebonen
½ spitskool
300 g Parijse worteltjes
4 middelgrote eieren
2 tl sesamolie
2 el zonnebloemolie
180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
500 g satésaus hot
50 g seroendeng