Kippenvleugels met 5 kruidenpoeder
Heerlijk gekruid met een Chinees mengsel van steranijs, peper, kaneel, venkelzaad en kruidnagel.
25 min. bereiden / 30 min. oventijd
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom de 5 kruidenpoeder met de sojasaus, honing, 3 el olie en eventueel zout. Kneus 3 tenen knoflook met het lemmet van een mes en voeg toe. Schep de kippenvleugels erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kip met de marinade erover. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer elke 10 min. Kook ondertussen de sugarsnaps 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Snijd ondertussen de koriander en de rest van de knoflook zeer fijn en doe in een kom. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil de vrucht. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg toe. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap met de rest van de olie toe aan de avocadosalsa. Snijd de sugarsnaps in stukjes en schep door de salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer bij de kippenvleugels.
Kippenvleugels met 5 kruidenpoeder
Heerlijk gekruid met een Chinees mengsel van steranijs, peper, kaneel, venkelzaad en kruidnagel.
bijgerecht
null personen
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom de 5 kruidenpoeder met de sojasaus, honing, 3 el olie en eventueel zout. Kneus 3 tenen knoflook met het lemmet van een mes en voeg toe. Schep de kippenvleugels erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kip met de marinade erover. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer elke 10 min. Kook ondertussen de sugarsnaps 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Snijd ondertussen de koriander en de rest van de knoflook zeer fijn en doe in een kom. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil de vrucht. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg toe. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap met de rest van de olie toe aan de avocadosalsa. Snijd de sugarsnaps in stukjes en schep door de salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer bij de kippenvleugels.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tenen knoflook
3 tl vijfkruidenpoeder
6 el Japanse sojasaus
2 el vloeibare honing
5 el rijstolie
1½ kg kippenvleugels
100 g verse sugarsnaps
15 g verse koriander
1 eetrijpe avocado
1 limoen
Dit heb je nodig
bakpapier