Macaroni met boerenkool & mozzarella
Snelle winterpasta met boerenkool, die je even bakt.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, boerenkool, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. al omscheppend mee.
Rooster ondertussen de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Meng de pasta door de boerenkool. Voeg zo veel kookvocht toe tot je een smeuïg geheel hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hazelnoten, mozzarella en het basilicum erover. Besprenkel met wat extra olijfolie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Macaroni met boerenkool & mozzarella
Snelle winterpasta met boerenkool, die je even bakt.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, boerenkool, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. al omscheppend mee.
Rooster ondertussen de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Meng de pasta door de boerenkool. Voeg zo veel kookvocht toe tot je een smeuïg geheel hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hazelnoten, mozzarella en het basilicum erover. Besprenkel met wat extra olijfolie.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g macaroni grande
4 rode uien
4 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
300 g gesneden boerenkool
47½ g ongebrande hazelnoten
250 g mini mozzarella's
15 g verse basilicum